Selecteer een pagina

Retour naar China? Wat zijn uw rechten?

De (standaard)situatie

Een situatie die wij vaak zien is dat een consument online een product heeft gekocht van een Nederlandse webshop. Het product bevalt niet en de consument wilt het retourneren.

Het retourrecht

Retouren mag volgens de wet (Wet koop op Afstand) binnen 14 dagen na ontvangst. Deze retourkosten zijn voor de consument op enkele uitzonderingen na. Denk hierbj aan grote webshops zoals Zalandoo die gratis retouren bieden. Een andere uitzondering is de ontvangst van een ondeugdelijk product (verkeerde kleur, ander product of beschadigd). Dan betaalt de webshop.

In verreweg de meeste gevallen is de webshop netjes en gaat dit dus goed en storten webshops het geld uiteindelijk terug.

Retour naar China?

In sommige gevallen zegt de webshop dat u het product moet retourneren naar het buitenland, bijvoorbeeld China. De retourkosten zijn dan vaak hoog en wegen dan vaak niet op tegen het aankoopbedrag. Bovendien retourneert u het vaak niet naar de Nederlandse webshop zelf maar naar hun leverancier (dit heet dropshippen). Het is dan nog maar de vraag of u uw geld terugkrijgt.

Wat zijn uw rechten?

In sommige gevallen mag een webshop u vragen het product terug te sturen naar het buitenland. Dit mag alleen als de webshop vooraf duidelijk heeft gemeld dat de retourzending naar het buitenland moet.  Als de webshop dit niet duidelijk heeft gemeld, mag de webshop de retourkosten niet aan de consument doorberekenen. In dat geval is de webshop aansprakelijk voor de retourkosten.

De webshop reageert niet

Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn helaas twee verschillende dingen. Dit is de reden waarom wij NietBezorgd.nl zijn begonnen. Met onze dienst kunt u uw gelijk halen zonder hoge advocatenkosten. Wij werken namelijk geheel no-cure, no-pay. Alleen als het probleem wordt opgelost betaalt u 20% van het aankoopbedrag. Anders betaalt u niets.

U betaalt alléén als wij uw geld terughalen!

Onze gehele dienst is  no-cure, no-pay

Halen wij uw aankoopbedrag terug? Dan wij krijgt u 80% en wij 20%. Lukt het ons niet? Dan betaalt u niets.

Zie hier een rekenvoorbeeld

U heeft voor €40,- besteld bij  een webshop maar uw bestelling niet ontvangen. Bij succesvolle incasso krijgt u dan €32,- teruggestort op uw rekening. NietBezorgd houdt 20% en dus €8,-. Lukt het ons niet, betaalt u dus ook niets. Dat is onze garantie.

NietBezorgd draagt bovendien alle risico’s van eventuele gerechtelijke kosten. Wij kunnen dat risico namelijk dragen met onze effectieve aanpak.

Zo zorgen wij voor rechtvaardigheid!

Klanten over NietBezorgd.nl

Prima dienst!

Prima dienst!
Snelle service, goede communicatie.

Super fijn dat jullie er zijn!

Super fijn dat jullie er zijn! Had een online bestelling geplaatst. Door de druk, die jullie opvoerde heb ik mijn bestelling toch binnen gekregen. Wel is waar was was het artikel niet zoals het moest zijn maar dat terzijde. Koop nooit bij (…).nl!! Zijn oplichters.

Levering besteld produkt

Prima geholpen door nietbezorgd.nl !!
Wist het bestaan er niet van, heel fijn, we worden al genoeg opgelicht door dit soort onbetrouwbare sites!!
Snelle reactie via de mail, en 3 dagen laten lag mijn pakketje op de mat, super blij mee !!!

Mijn bestelling werd niet bezorgd

Mijn bestelling werd niet bezorgd. De emails met de webshop leverden niets op. Na 2 1/2 maand mijn geld terug gevraagd maar ook dat bleef uit. Uiteindelijk aangemeld bij Nietbezorgd die direct actie ondernamen. En na 3 dagen werd het geld op mijn rekening bijgeschreven! Super!

Mezelf net aangemeld bij Nietbezorgd...

Mezelf net aangemeld bij Nietbezorgd ivm een bestelling bij (…). Ik ben benieuwd. De site is laagdrempelig waardoor het makkelijk is om een melding te maken. Fijn dat dit soort bedrijven bestaan!

Nietbezorgd is top!!

Geweldig wat de medewerkers van Nietbezorgd voor elkaar kunnen krijgen. Ik was opgelicht door Premium Mode en door de inzet van Nietbezorgd toch mijn geld teruggekregen. Iets wat mezelf zeker nooit was gelukt! Mooi dat dit bestaat!!

Dankzij inmenging van Nietbezorgd heb...

Dankzij inmenging van Nietbezorgd heb ik mijn bestelling uiteindelijk ontvangen.
Nietbezorgd werkt vlot, communiceert duidelijk.
Aanrader deze in te schakelen!!!

Onze missie: rechtvaardigheid

Wij pakken onrecht aan!

Tienduizenden mensen geven het op als een webshop niet levert of niet terugbetaalt. Zij voelen zich hierdoor machteloos en boos.

Wij bieden dé oplossing met onze unieke no-cure, no-pay aanpak zónder verborgen kosten!

Zo brengen wij rechtvaardigheid voor iedereen zonder hoge advocatenkosten.